perjantai 20. kesäkuuta 2014

4. Vihdoin opittiin suunnistamaan!

Elikkäs tänään menin Helyn luokse aika pian helsingistä tuloni jälkeen.

Maastoon lähtiessäni totesin että Helmi oli tosi jäykkä ja kaipasi jumppailua. (kaula oli kävellessä taipuneena oikealle) Tein kaikenmaailman kiemuroita ja taivutteluja ja siitä se alkoi vertyäkin. Ravissa samaa. Menin ilman jalustimia suuurimman osan jumppailuista. Paras jumppatehtävä on kolmikaarinen kiemura (sovellettuna) jota jatketaan koko alueen leveydeltä ja tehdään kaarista mahdollisimman pienet jotta heppa joutuis taipumaan.
Otin sileällä vasenta laukkaa muutaman ympyrän hyvää laukkaa koska se ei maastossa nosta sitä laukkaa niin hyvin kuin oikeaa. Ja teen näin todennäköisesti jatkossakin jotta sen vasen laukka vahvistuisi.

Harjoteltiin vähän kenttäratsua Helyn kanssa ;) Maastossa tien reunalla oli iso lätäkkö joka oli pari senttiä syvä ja josta pysty helposti kävelemään ja ravaamaan. Hely pöhisi aluksi lätäkköä mutta rohkaisin sen menemään siitä yli! Sitte käännyin Helyn kanssa ja menin ravilla yli :D Ihana.
Jospa rakentas sen tarhaan vähän maastoesteitä ja menis niitä, miten ois?

 Laukattiin Helyn kanssa kaks pitkää ylämäkeä ja heppa kyllä nautti kovasta menosta.
Hieno kun se nostaa laukka-avuista niin hyvin laukan niin ei tartte kiitoravia turhaan mennä!

Sitten alkoi suunnistaminen.. Ninni kerto mulle ennen lähtöö pari reittiä mistä vois päästä hyvin isomman lenkin. Noh, oon Krissen kanssa menny näitä samaisia polkuja mutta kääntynyt liian aikaisin väärään paikkaan, joten en oo oikeeta lenkkiä päässy. Tällä kertaa kuitenkin löysin sen tien mitä mun pitikin mennä ja hyvillä mielillä loppumaastonkin pysty menee!

Viimeisen ravipätkän Hely lähti hienoa lennokasta ravia ohjan tuella reippaasti eteenpäon!! Wow oli mahtava keventää siellä kyydissä kun tunsi oikein että se käytti selkäänsä! <3 (Alkujumpasta apua ;) )

Tallissa katottiin Ninnin kanssa Helyn jalkoja ja putsattiin niitä. Kun Helmiltä purin kamppeet pois hellin ja rapsuttelin sitä kun se niin nätisti on ollu :) Ollu joka ratsastuksen jälkeen rapsutuksien arvoinen <3 puspus

On se vaa lutune :3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti