keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

9. Luottamus

Tänään menin neljän aikoihin tallille. Siinä puuhailin Ninnin kanssa ensin ja sitten lähdin hoitamaan Helmiä. Äiti oli käynyt päivällä ostamassa Molkosania Helmille. Pääsin sillä sitten hoitamaan sen jalat liikutuksen jälkeen.

Päätin mennä ilman satulaa Helmillä tällä kertaa. Sillä on kyllä kova selkä äkkiseltään, mutta kyllä siihen tottuu kun vaan istuu oikein. Tein hirveesti ympyröitä kiemuroita. Sitte aloin tekemään pitkän sivun alkuun voltin, siitä suoraa lävistäjä, keskellä seis, käyntiä, ja lävistäjän jälkeen ennen kulmaa voltti. Tämä joka sivulla uudelleen. Tarkotuksena oli saada sisäpohje läpi paremmin ja säilyttää voltin asetus/lievä taivutus lävistäjällä! Hyvin toimikin ja Hely teki mitä pyysin. Hurjasti vähentynyt se perus ''lapa edellä kulkeminen''. Pitää vaan ite olla nopea avuissa ;)

Sain jostain päähäni Helppo B radan jonka olen kisoissa mennyt kerran Riston kanssa tässä vähän aikaa sitten. Yritin mennä sitä Helyn kanssa. Menin ensin käynnissä ihan muistinvirkistykseksi. Taivutin hyvin kaikkiin käännöksiin ja kulmiin. Sitten tein samaa ravissa. Hieman oli hankalaa pysyä kyydissä, kun niin luinen selkäranka vielä. Siellä on vaikea istua hiljaisessa ravissa, mutta kun maastossa menee niin Hely menee tosi lennokasta ravia, joten siellä on silloin paljon kivempi istua.

Siinä Ninniä ootellessani, lähdin käymään maastossa vähän ravaamassa ja laukkaamassa. Ihanaa sillä mennä ku se onn niin menohaluinen ja ravikin niin lennokasta ja laukka rytmikästä!

Pikku maastolenkiltä tultuani menin takas kentälle ja annoin Helyn kävellä pitkillä ohjilla ympäri kenttää. Aloin ''pelleillä'' sen selässä kun se käveli. Nostin jalat sen lapojen päälle, heiluttelin käsiä, taputtelin sitä joka kohdasta, nousin polvilleni sen selkään, halasin sitä sen kävellessä ja makasin selälläni! :D Ihanan lunkisti otti. Luottanee niin paljon jo muhun.

Hyppäsin selästä alas ja rapsuttelin ja pusuttelin sitä aikani kuluksi siinä. Helyllä oli tosi tyytyväinen olo siinä ja aurinkokin paistoi nätisti. Koitin pari kertaa hypätä uudelleen kyytiin, mutta totesin että on se korkea!

Noh, Helmi siinä sitten törrötti ja astuin pari askelta taaksepäin. (en pitäny siitä kiinni) Hely käänty mua päin ja otti pari askelta mua kohti. Kokeilin peruuttaa lisää ja se lähti aina vain seuraamaan mua! Pian kävelinkin ympäri peltoa Helmi irti perässäni ja tein kaiken moisia kiemuroita ja pysähdyksiä! Ihana fiilis kun toinen oikeesti luottaa muhun <3
Välillä piti huomauttaa sitä, että ollaan töissä, ettei saa jäädä napsimaan heiniä maasta! :'D

Sit olikin Ninnin vuoro nousta Helyn kyytiin. Siinä se hopotti menemään käynnissä! :)

Tässä videota siitä seuraa johtajaa hetkestä !
http://www.youtube.com/watch?v=aDCHCelcVzE

Lopuksi vielä kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti